Økonomi 02/11/2017 Laust 2 comments

Hvordan fungerer dit oliefyr og gasovn?

Brænderen i et oliefyr

Oliebrænderen i et oliefyr suger olie fra tanken og sender den gennem en dyse, så den forstøves til små dråber. Samtidig blæses luft fra en ventilator ind i olietågen, og blandingen antændes af en kraftig elektrisk gnist. Når varmebehovet er tilfredsstillet, standser dit oliefyr, indtil det igen får signal om at starte. Det samme som er gældende for en fritstående olieradiator med termostat.

Forvarmer

For at opnå en god forbrænding i dit oliefyr skal olien forstøves effektivt, og det stiller krav til, at den til stadighed er ensartet tyndt?ydende. To olier, der ved lave temperaturer flyder meget forskelligt, vil optræde næsten ens,  når de forvarmes til 60-70°C. Derfor er alle gode oliefyr i dag forsynet med en elektrisk forvarmer. En anden fordel ved forvarmning af olien er, at der kan opnås en god forstøvning og forbrænding ved et lavere olietryk. For at sikre, at olien er forvarmet tilstrækkeligt, er der indlagt en forsinkelse, så oliefyret først kan starte et stykke tid efter, at der er sat strøm til forvarmeren.

Lukkespjæld

En anden indretning på moderne oliefyr er et luftspjæld, der automatisk lukker, når oliefyret stopper, og først åbner igen, kort tid før oliefyret igen starter. Formålet med lukkespjældet er at hindre gennemtrækstab fra fyrrummet gennem oliefyr, kedel og til det fri gennem skorstenen, hvilket ville fjerne meget varme fra kedlen.

Styring af oliefyr

Automatikken på et oliefyr består af følgende:

  1. Start-stop-termostat, der holder kedelvandets temperatur inden for fastsatte grænser.
  2. Flammesikring, der standser olietilførslen, hvis olien ikke antændes, eller hvis flammen går ud under drift.
  3. Overkogssikring, der stopper oliefyret, hvis start-stop-termostaten skulle svigte og kedelvandets temperatur kommer for højt op.

Sådan testes en gasovns luftstrøm

Gå rundt i dit hjem og følg for luftstrømmen, der kommer fra ovnen blæseren. Hvis luftstrømsproblemerne fortsætter, kan du have et professionelt kig på dit eksisterende kanalarbejde for at se, om det er tilstrækkeligt til dit hjem behov.

Hvis din gasovn undlader at antændes

Et uoplyst pilotlys er en af ​​hovedårsagerne til, at en gasovn ikke tændes. Hvis dette sker, skal du slukke for gaspuden og derefter trykke på resettasten, mens du drejer hanen til “pilot”. Få en kamp og lys den, og hold den i nærheden af ​​ovnen piloten for at relight det.

Få 3 gratis tilbud på eftersyn af oliefyr i Herning

Benytter du rabatportalen 3vvs-tilbud.dk, kan du få i nærheden af 22 % i personlig nedslag på vvs-jobbet. Til tider kan man ikke overskue selv at lave vandledningsarbejde – Bestil i stedet tre skønne vvs-tilbud. Opdatér webformularen lige nu og få leveret 3 pragtfulde pristilbud fra lokale vvs-fagfolk. Vi mailer dig 3 særdeles gode vvs-tilbud på f.eks. kemikaliedosering, cisterner, hovedstophane eller dimensionering af anlæg. En veletableret blikkenslager kan påtage sig gas & vand arbejde via 3vvs-tilbud.dk.

Kenneth Mortensen i Herning skaffede sig 3 sammenlignelige vvs–tilbud på omkring 22 timer og fik AT-Rørteknik ApS til at fuldføre arbejdet. Er du på jagt efter en lokal og prekvalificeret vvs´er i 7400 Herning? Det varer bare 9½ minut at indtaste opgaven i vvs-formularen og sende den ind til 3vvs-tilbud.dk.

Kvalitetsbevidste vvs-mestre rekommanderer udelukkende at bruge anerkendte vvs-mærker som eksempelvis:

  • Aspen
  • BayWa
  • Franke
  • Westerbergs
  • TermoTek

Rate this post

2 thoughts on “Hvordan fungerer dit oliefyr og gasovn?

Comments are closed.