Uncategorized 19/02/2018 Laust No comments

Vask og bad din baby i et stort babybadekar

Sponsoreret indhold

Du behøver ikke, at bade din baby hver dag. Du foretrækker måske at vaske deres ansigt, nakke, hænder og numse forsigtigt i stedet. Dette kaldes en etagevask.

Vælg en tid, hvor din baby er vågen og frisk. Sørg for at værelset er varmt. Få alt klar på forhånd. Du skal bruge en skål varm vand, et håndklæde, en frisk ble og om nødvendigt ren tøj.

Tips til etagevask

Du kan finde følgende trin-for-trin vejledning til, at vaske din baby:

Hold din baby på dit knæ eller læg dem på skiftemåtten.

Dyp bomuldsulden i vandet (sørg for, at det ikke bliver for vådt) og tør forsigtigt rundt om babyens øjne fra næsen udad, ved hjælp af et nyt stykke bomuldsuld til hvert øje. Dette er sådan, at du ikke overfører klæbrighed eller infektion fra det ene øje til det andet.

Brug et nyt stykke bomuldsuld til, at rense omkring barnets ører, men ikke inden i dem. Brug aldrig vatpinde til, at rense inde i barnets ører. Vask resten af barnets ansigt, nakke og hænder på samme måde og tør dem forsigtigt med håndklædet.

Tag bleen af og vask barnets numse- og kønsområde med frisk bomuldsuld og varmt vand. Tør meget omhyggeligt, herunder mellem hudfoldene, og giv en ren ble på.

Det vil hjælpe din baby med at slappe af, hvis du fortsætter med at tale mens du vasker dem. Jo mere de hører din stemme, jo mere bliver de vant til at lytte til dig og begynder at forstå, hvad du siger.

Bad dit barn sikkert i et badekar til babyer

Du behøver ikke, at bade din baby hver dag, men hvis de virkelig nyder det, er der ingen grund til, hvorfor du ikke kan gøre det.
Det er bedst ikke, at bade din baby lige efter spisning, eller når de er sultne eller trætte. Sørg for, at det tidsrum du bader dem i er varmt.

Hav alt hvad du behøver ved hånden: et babybad eller en ren opvaskebalje fyldt med varmt vand, to håndklæder, en ren ble, rent tøj og bomuldsuld.

Vandet skal være varmt, ikke for varmt. Tjek det med dit håndled eller albue og bland det godt, så der ingen varme pletter er.

Hold din baby på dit knæ og vask deres ansigt som beskrevet ovenfor.

Derefter vaskes deres hår med rent vand og støtter dem over skålen.

Når du har tørret håret forsigtigt, kan du tørre det af med et blødt håndklæde.

Sænk din baby forsigtigt ned i baljen eller badet med en hånd for, at holde deres overarm og støtte deres hoved og skuldre.

Tilsæt ikke flydende rensemidler eller sæbe til badet. Almindeligt vand er bedst til din babys hud i den første måned.

Hold barnets hoved fri for vandet. Brug den anden hånd til forsigtigt at svømme vandet over din baby uden sprøjt.


Mangler du lidt penge til det nye badekar til din baby? Så tag et kig på Lånet.dk og bliv guidet til det bedste lån.


Forlad aldrig din baby alene i badet, ikke engang i et sekund.

Løft dit barn ud og dup barnet tørt, og vær særlig opmærksom på folderne i deres hud.

Dette er en god tid, at massere din baby. Massage kan hjælpe dem med, at slappe af og sove. Undgå at bruge olier eller lotioner, indtil din baby er mindst en måned gammel.

Hvis din baby virker bange for, at bade og græder, så prøv at bade sammen. Sørg for, at vandet ikke er for varmt. Det er nemmere, hvis en anden holder din baby, mens du kommer ind og ud af badet.

Klip dine barns negle.
Nogle babyer er født med lange negle, og det er vigtigt at klippe dem, hvis de kradser sig selv. Du kan købe specielle negleklippere til babyer eller små, en rund sikkerhedssaks.

Du finder en guide over babybadekar på Gode-Tips.dk

Træt af at vaske dine børns underhyler hver dag? Så køb nogle flere Sloggi trusser eller underbukser hos Underhyler.dk

Rate this post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.