Sport 29/11/2016 Laust No comments

Yoga for begyndere

Sponsoreret indhold

Lidt atypisk vil jeg være i dag. Jeg vil skrive lidt om en trend, som stormer frem. Det er yoga og mere specifikt er det yoga for mænd og begyndere.

Flere og flere er begyndt, at se mulighederne i yoga. Dagligdagen er fyldt med travlhed, stress, dårlige siddestillinger og skræntende helbred. Flere og flere døjer også med rygsmerter, stive led og andre spændinger.

Yoga er god for flere ting. Nedenfor ser du listet en del af de ting du får ud af yoga:

Yoga gains

  • Øget fleksibilitet
  • Mindske stressniveau
  • Bedre balance
  • Lindring af rygsmerter
  • Lindring af knæsmerter
  • Vægttab
  • Bedre søvn
  • Mere ro i sindet
  • Bedre kropsholdning
  • Og meget meget mere…

Vil du finde nogle yoga programmer eller se hvordan de mange forskellige yoga øvelser laves og hvad de gavner, så kig for eksempel på Yogaøvelser.dk. Der er masser af yoga øvelser for begyndere og turboprogrammer, hvis ikke du har tid til at lave yoga i flere timer. De har stykket et program sammen, som kun tager 15 min. 15 min som med garanti vil give dig en bedre start eller afslutning på dagen.

Sørg for at lave øvelserne korrekt

Det er vigtigt, at du laver yoga øvelserne rigtigt. Der skal ikke meget til for at blive skadet, men heller ikke meget for at du får en masse ud af det. Men det er vigtigt, at du laver yoga øvelserne rigtigt, da det speeder din fremgang utrolig meget op. Følger du de rigtige programmer og øvelser, så kan du nemt lave yoga derhjemme og er ikke afhængig af, at træne med andre. Nogen er heller ikke helt tilpasse med, at dyrke yoga sammen med andre før de har lært nogle øvelser og er blevet lidt mere smidige. Så finder du bare et program på nettet og bruger det derhjemme.

Det er vigtigt, at fortælle at det ikke handler om hvor langt du kan strække dig mod tæerne, eller hvor god balance du har. Det handler om fremskridt. Alle er forskellige med forskellige vilkår og evt. skavanker. Men det handler som sagt om fremskridt. Og jeg vil næsten garantere, at du ville kunne mærke fremgang fra gang til gang. 1-2 timers yoga i ugen vil gøre underværker.

Yoga for begyndere

Har du aldrig dyrket yoga og vil gerne igang, men er ikke helt frisk på, at stille dig op foran en masse mennesker, så har jeg et par råd. Er du mand, så find evt. et yoga hold for mænd. Dem kommer der flere og flere af landet over. Du kan også starte på et rent begynderhold, så ved du at alle er i samme båd. Men bottom line så skal du ikke lade dig slå ud af det. Ingen vil se skævt til dig selvom du har problemer med øvelserne. Det har alle haft. Og det bedste er at du ikke behøver gå til yoga ret mange gange før du ser kæmpe fremskridt.

Yogaøvelser for begyndere

Hvad koster det at gå til yoga?

Der er to muligheder. Enten går du et center hvor de tilbyder yoga eller du kan dyrke yoga derhjemme. Dyrker du yoga derhjemme, så kan du gøre det når du vil og så lang tid du vil. Men ulempen er, at du måske kan komme til at mangle den motivation som en instruktør vil give dig. En anden ting er, at du måske ikke har et yoga program eller ved hvordan man laver øvelserne korrekt. Der findes heldigvis mange steder på nettet, hvor du kan finde både yogaøvelser, yogaprogrammer og hvad de gavner.

Prisen på yoga i et center svinger lidt. Det kan være alt fra 40-60 pr. gang til et medlemsskab med fri “træning” til 4-500 kr. Så det koster ikke ret meget mere end alle typer sportsgrene.

Udstyr til yoga

Du har heldigvis ikke brug ret meget udstyr for at kunne dyrke yoga. Det optimale er en god yogamåtte, noget lækkert træningstøj, som du kan bevæge dig i uden, at det er for poset og løst. Hvis ikke du træner i et center, så kan du også få brug for at købe en yoga blok, en elastik og så selvfølgelig et yogaprogram.

En god yoga måtte koster omkring 2-400 kr., men så er den også rigtig god og du kan undgå at skride rundt på den når den bliver fugtig. Og det bliver den fordi yoga er faktisk ret fysisk krævende. Det er derfor at yoga også kan bruges som “slankemiddel”.

Rate this post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.